Suceava: Două focare comunitare de rujeolă evoluează în județ

Maoloa și Phobos
 Două focare comunitare de rujeolă cu câteva zeci de îmbolnăviri evoluează în prezent, în judeţ, la Vicovu de Sus şi Capu Codrului, în toate cazurile fiind vorba despre copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet, părinţii refuzând imunizarea sau neprezentându-se la medicul de familie, a anunţat, miercuri, directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, potrivit Agerpres.
În luna iulie a acestui an s-au înregistrat în judeţ 61 de cazuri de rujeolă. Până la sfârşitul lunii iunie, s-au înregistrat, la nivel judeţean, 240 de cazuri de rujeolă, dintre care 101 în mediul urban, cele mai multe la categoriile de vârstă 5-9 ani cu 50 de cazuri şi 0-1 an cu 35 de cazuri.

Din totalul cazurilor, două sute de pacienţi au fost internaţi în spital, iar 40 au fost izolaţi la domiciliu.

Zonele din judeţ unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri sunt Vicovu de Sus cu 58 de cazuri, Cîmpulung Moldovenesc cu 55 de cazuri, Moldoviţa cu 23 de cazuri, Rădăuţi şi Capu Codrului cu câte 19 cazuri.

Potrivit DSP Suceava, în judeţ s-au derulat două campanii de vaccinare „door to door” la Vicovu de Sus, unde au fost imunizare 54 de copii şi la Capu Codrului unde au fost vaccinaţi 50 de copii. S-au luat măsuri de monitorizare a contacţilor, educaţie sanitară şi recuperare a tuturor restanţierilor la vaccinare.

Directorul DSP Suceava a subliniat că instituţia dispune de stocuri suficiente de vaccin şi reaminteşte populaţiei că administrarea vaccinului după schema corectă este sigură şi conferă imunitate.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.