Spitalul de Boli Infecțioase din Galați s-a mutat în casă nouă. În noul imobil va funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie și secția de boli infecțioase. Tot aici va fi amenajat un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generație. Investiția se rididică la patru milioane de euro.
Noua clădire a Spitalului de Boli Infecțioase a fost construită de Consiliul Județean și are o suprafață desfășurată de aproape 2800 de mp și 23 de saloane. La demisol se află laboratorul, amfiteatrul, o parte din cabinetele medicilor și spațiile tehnice, iar la parter cabinetele medicale, saloanele pacienților și cabinete de consultații sau tratament.
“Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie și o parte din secția de boli infecțioase I. Dezvoltăm aici un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generație, unice în România. De asemenea, s-a amenajat și un compartiment pentru intervenții chirurgicale minore. Mai mult, noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Aparat unic în România
Spitalul de Boli Infecțioase are singurul aparat din țară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele.
“Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecțioase un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medical”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
„Putem face diferențe între boli autoimune, boli inflamatorii dermatologice, putem urmări eficiența unor tratamente locale. De asemenea, aparatul ne arată în mod real ce se întâmplă în piele. Practic scutește pacientul de a i se lua o bucată de piele pentru a putea pune in diagnostic. Este ceva unic în România. Este o tehnică de ultimă oră, un aparat ultraperfomant”, a explicat dr. Alin Tatu.
De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns și un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecțiunilor dermatologice, și urmează să fie achiziționat și un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea acestor două echipamente este de 355.000 de lei.
Singurul spital din România care are aparat pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele
Cetățeanul TV