Scandalul terenului UTA Bătrâna Doamnă. Primăria Arad l-a concediat pe șeful bazelor sportive

Şeful bazelor sportive din cadrul Primăriei Municipiului Arad a fost schimbat din funcţie ca urmare a modului în care a arătă terenul Motorul, unde UTA Bătrâna Doamnă joacă meciurile acasă.

Conducătorii clubului fanion al oraşului au anunţat că iau în calcul să joace meciurile de acasă în judeţul Bihor, din cauza terenului.

Primăria Municipiului Arad a anunţat că va lua toate măsurile pentru a asigura condiţii decente de joc pentru UTA Bătrâna Doamnă şi că “în niciun caz nu plecăm cu echipa din judeţul Arad”. Măsura a fost anunţată în cursul zilei de luni de viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, în cadrul măsurilor dispuse pentru îmbunătăţirea activităţii de administrare a bazelor sportive ale municipalităţii şi a condiţiilor de desfăşurare a competiţiilor. Viceprimarul Călin Bibarţ a declarat că este şi el “nemulţumit de starea terenului Motorul, ca urmare l-a destituit începând de astăzi pe şeful Serviciului Baze Sportive, Marin Dugăeşescu”.

Marin Dugăeşescu era şeful Serviciului Baze Sportive din cadrul Primăriei Municipiului Arad de mai mulţi ani. În ultima vreme, de când UTA Bătrâna Doamnă joacă pe alte terenuri din municipiu, după ce stadionul municipal Francis Neumann este reconstruit, au existat mai multe probleme cu calitatea terenurilor.

„UTA mai are de disputat un meci acasă dar, deocamdată, nu se ştie dacă acest meci se va juca în tur sau se va amâna. Dacă vremea şi starea terenului vor permite, analizăm împreună cu conducerea echipei să se joace tot pe Motorul, dar căutăm şi o altă soluţie, un alt stadion în apropierea Aradului. Stadionul din Şiria e în discuţie. În niciun caz nu plecăm cu echipa din judeţul Arad”, a declarat luni viceprimarul Călin Bibarţ.

Cu această ocazie, municipalitatea a anunţat o serie de măsuri pentru a asigura condiţii decente pentru UTA Bătrâna Doamnă. “Din primăvară, când se va disputa returul, avem în vedere varianta să se joace pe stadionul Gloria, pe care, oricum, noi aveam de gând să îl amenajăm. Pe stadionul Motorul vom face lucrări de drenaj, refacerea gazonului şi mărirea capacităţii, astfel încât în primăvară să ducem Motorul la un standard decent. În perspectivă va rămâne ca stadion de antrenament pentru echipa UTA. Din toamnă vom putea putem desfăşura turul competiţiei pe el, iar din 2018, returul celuilalt campionat, să îl putem disputa pe noul stadion”, a mai declarat Călin Bibarţ.

LĂSAȚI UN MESAJ