Scandal între primarul Mihai Chirica și șeful CJ, Maricel Popa. Motivul: Sala Polivalentă de la Iași

Sala Polivalentă de la Iași

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, îl acuză pe primarul Mihai Chirica de faptul că întârzie ”nepermis de mult” stabilirea locului unde se va construi Sala Polivalentă de la Iași.

Şeful CJ Iaşi susţine că există bani la Guvern pentru a se construi Sala Polivalentă de la Iași cu 16.000 de locuri, dar că Primăria nu a stabilit încă locul pentru acest proiect.

„Îl anunţ oficial pe primarul Iaşiului că dacă pune la dispoziţie un teren de minim 5,6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă modernă cu 16.000 locuri. Nu înţeleg de ce tot schimbă locaţiile şi întârzie nepermis de mult lucrurile. Dacă până la sfârşitul anului nu vine cu o propunere concretă, mă voi orienta spre o comunitate din zona metropolitană”, a declarat sâmbătă preşedintele CJ, Maricel Popa.

El a precizat că locul propus de Primăria Iaşi, cea din zona Moara de Vânt, nu este potrivit, întrucât la 400 de metri distanţă va fi ridicat spitalul regional de urgenţă, iar zona s-ar aglomera foarte mult. ”Sunt şi alte variante în municipiu, dar dacă Primăria nu se grăbeşte, atunci vom face sala polivalentă într-o comună din apropierea Iaşului. Sunt deja câţiva primari interesaţi care conştientizează importanţa unei astfel de investiţii pentru dezvoltarea comunităţii şi au pregătite suprafeţe de teren pentru o sală polivalentă modernă. Nu am timp să mai aştept şi cred că nici ieşenii nu mai au răbdare cu ifosele şi mofturile infantile ale lui Mihai Chirica”, a adăugat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Viceprimarul Iaşiului, Radu Botez, a declarat pentru News.ro că, în cazul în care finanţarea de la bugetul central pentru noua Sala Polivalentă de la Iaşi nu va fi asigurată, atunci investiţia se poate realiza din banii Primăriei. ”Discuţiile privind locaţia vor continua şi sper să fie găsită soluţia cea mai bună. Însă Iaşiul îşi poate permite finanţarea. Noua sală se poate face şi în zona Tudor Vladimirescu, pe terenul unde a funcţionat fostul CET”, a afirmat viceprimarul Radu Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ