Revolta primarilor din fieful lui Victor Ponta, nemulţumiţi că Ion Călinoiu a fost scos de pe liste

Peste 30 de primari şi preşedinţi de organizaiţi au contestat joi decizia de excludere a preşedintelui executiv, Ion Călinoiu, condamnat la închisoare, luată de luată de Liviu Dragnea, şi el condamnat.

Jumătate dintre primarii PSD Gorj au cerut joi dimineaţa întrunirea de urgenţă în şedinţă internă, la sediul partidului din Târgu-Jiu, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modificarea listei de candidaţi la parlamentare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a acceptat listele votate de Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei din Gorj şi a exclus candidaţii care au condamnări.

“Primarii şi preşedinţii de organizaţii teritoriale ale Partidului Social Democrat- Organizaţia Judeţeană Gorj au înaintat o contestaţie preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidaţi aprobată marţi, 25 octombrie 2016, de către Comitetul Executiv Naţional. Aleşii şi liderii locali au solicitat prezenţa la discuţii a preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi a preşedintelui executiv, Ion Călinoiu, unde nu a existat o atmosferă tensionată, ci una de unitate. Se cere a se renunţa la lista stabilită de centru, pentru că nu s-a cont de votul secret şi democratic al Comitetului Executiv Judeţean. În caz contrar există riscul ca Organizaţia Judeţeană PSD Gorj să nu depună candidaturile la Biroul Electoral Judeţean Gorj şi, sigur, organizaţia să se dezbine”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al PSD Gorj.

Pe lista iniţială, la Senat, pe primul loc, figura Ion Călinoiu, acesta fiind eliminat de Liviu Dragnea după condamnarea acestuia la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ