VIDEO Fostul primar din Bălți Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni, la întoarcerea în țară

Renato Usatîi a fost reținut

Liderul „Partidului Nostru”. fostul primar din Bălți Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni, la întoarcerea în Republica Moldova.

La vama Sculeni, mai mulți susținători l-au așteptat pe fostul primar de la Bălți, transmite Radio Chișinău.

În timp ce se afla în mașina poliției, Renato Usatîi le-a vorbit susținătorilor săi printr-un megafon și i-a îndemnat să-l urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Chișinău. El a declarat că o dată cu sosirea sa „încep să construiască o nouă Moldovă”.

Renato Usatîi a fost reținut. Live pe Facebook

Într-un live pe pagina sa de Facebook, în timp ce se afla pe teritoriul României, Renato Usatîi a anunțat că se întoarce la Chișinău pentru a clarifica situația cu dosarele penale care sunt deschise pe numele său.

„Multe lucruri s-au schimbat deja în Republica Moldova. Ne îndreptăm spre Chișinău, înțelegem că vom avea o discuție cu forțele de ordine când voi ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Eu mă întorc pașnic”.

Renato Usatîi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce sâmbătă Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. El a declarat că susţine orice coaliţie împotriva liderului PDM Vlad Plahotniuc şi că este gata să se întâlnească cu ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Renato Usatîi s-a aflat la Moscova din 2016. Pe 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla în capitala rusă.

Renato Usatîi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ