Război la Iași. Noul șef al filialei municipale a PSD spune că nu va mai tolera jignirile primarului Mihai Chirica

război la Iași

Un adevărat război la Iași se anunță pentru perioada următoare, după ce noul șef al filialei municipale a PSD, Marius Ostaficiuc, ales sâmbătă în funcţie, a spus că organizaţia nu va mai tolera jignirile primarului Mihai Chirica la adresa partidului.

Consilierul judeţean Marius Ostaficiuc a fost ales sâmbătă preşedinte al organizaţiei municipale Iaşi a PSD, el înlocuindu-l pe Paul Boişteanu, consilier local, considerat unul dintre apropiaţii primarului Mihai Chirica, exclus din PSD la începutul acestui an.

Imediat după anunţarea rezultatului, Ostaficiuc a spus că PSD Iaşi va trebui să se organizeze eficient, în perspectiva bătăliilor electorale din anii următori. Totodată, el a anunțat un adevărat război la Iaşi și că va amenda derapajele primarului Mihai Chirica şi nu va mai tolera atacurile acestuia la adresa social-democraţilor. “Vom fi apţi să votăm în Consiliul Local proiectele ieşenilor, dar vom şi amenda derapajele primarului Chirica. Exemple de derapaje sunt nenumărate, mi-ar trebui două-trei ore să explic. Mă refer în primul rând la jignirea membrilor de partid, la lecţiile pe care le dă. Chirica a fost numit şef al organizaţiei municipale la numai un an după ce a devenit membru, iar acum jigneşte social-democraţia din Iaşi”, a afirmat Marius Ostaficiuc.

El a spus că nu şi-a pus problema candidaturii sale la Primăria Iaşi în 2020, susţinând că vor fi făcute sondaje pentru a se stabili cea mai bună variantă. PSD deţine singur majoritatea în Consiliul Local Iaşi, iar din momentul excluderii lui Mihai Chirica din partid, social-democraţii au continuat să voteze în Consiliul Local proiectele iniţiate de edil. Mai mulţi lideri din filiala judeţeană PSD Iaşi au criticat în ultima perioadă duplicitatea partidului în Consiliul Local, fiind nemulţumiţi că Mihai Chirica a atacat PSD în repetate rânduri, în timp ce PSD îi asigură acestuia majoritatea în consiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ