Proteste în București și în alte orașe față de proiectul legii grațierii inițiat de parlamentari

Proteste față de grațiere
Proteste față de grațiere

Proteste față de grațiere. Pentru această seară, sunt anunțate acțiuni de protest în mai multe orașe la adresa proiectului de lege privind graţierea care urmează să fie votat luni în Senat. În Capitală, locul de întâlnire este Piața Victoriei după care se va pleca în marş spre Parlament.

Un protest faţă de proiectul Legii graţierii care urmează să intre luni în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot final este anunţat pe Facebook, pentru duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, de unde protestatarii ar urma să plece în marş spre Palatul Parlamentui pentru a lipi pe zidul acestuia fotografii cu ei. Acțiunea să înceapă la ora 17.00, în faţa Guvernului, urmând ca manifestanţii să plece în marş spre Palatul Parlamentului.

“Miercuri, Comisia juridică a Senatului a adoptat, cu 5 voturi pentru (PSD şi ALDE) şi 3 împotrivă (PNL, USR şi UDMR), amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Joi, Comisia juridică a revenit asupra votului şi a respins amendamentele. Urmează, însă, votul în plen, unde amendamentele pot fi, iarăşi, aprobate. Acest lucru ar însemna resuscitarea OUG 13! De aceea, duminică, trebuie să le transmitem parlamentarilor, cât se poate de clar: #VăVedem!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proteste față de grațiere, organizate tot pe Facebook

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a comunităţii Corupţia ucide, manifestanţii vor lipi pe gardul Casei Poporului fotografii cu ei.

“Unii dintre ei (parlamentari, n.r.) au impresia că, dacă nu suntem în faţa lor fizic, înseamnă că nu suntem atenţi. A venit vremea să le arătăm că nu e aşa. (…) Zidul #VăVedem va fi primul lucru pe care parlamentarii îl vor vedea luni, atunci când vor sosi la şedinţa de plen. Şi vor şti că mii de oameni sunt, încă, acolo”, spun organizatorii acestor proteste față de grațiere.

Proiectul legii graţierii urmează să intre luni în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot final, după ce, tot luni, senatorii jurişti vor adopta raportul de admitere al actului normativ.

Comisia a finalizat joi dezbaterile pe proiectul de lege a graţierii, după trei şedinţe în care au adus o serie de modificări actului normativ transmis pe 31 ianuarie de Guvern. Printre acestea se numără graţierea pedepselor de până în trei ani, scăderea a trei ani din pedeapsa de până în zece ani, înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate şi graţierea integrală a pedepselor persoanelor care au împlinit 70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ