Protest la Spitalul Județean Craiova. Medicii și asistenții amenință cu blocarea activității

Protest la Spitalul Județean Craiova. Medicii și asistenții amenință cu blocarea activității
sursa: Realitatea de Craiova

Protest spontan în această dimineață la Spitalul Județean din Craiova. Angajații sunt nemulțumiți de situația financiară a unității spitalicești și amenință cu blocarea activității.

Potrivit sindicaliştilor, spitalul se află în acest moment într-o criză financiară, iar personalul medical reclamă faptul că nu există tot ceea ce le trebuie pentru tratarea pacienților. O altă problemă a angajaților este că nu și-au primit voucherele de vacanţă.

Pe de altă parte, conducerea spitalului spune că au existat bani de vouchere, însă a preferat să-i folosească pentru echipamente medicale.

„Banii de vouchere au existat, dar a trebuit să îi folosim pentru cele trei aparate CT care nu erau funcţionale. Ele nu sunt obligatorii, conform legii se pot acorda dacă există buget. Este mai important sa se ofere salariile decât vouchere.Nu vom reusi nici salariile sa le dam daca nu se remediaza situatia. Sunt probleme cu caldură. Sunt probleme cu anumite piese de 10 ani. Am demarat procedurile pentru a rezolva problema de la începutul anului, în maxim 2 săptămâni se va remedia situatia”, a declarat pentru Gazeta de Sud, Eugen Georgescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ