Protest la Băicoi faţă de poluarea aerului. Oamenii acuză că nu mai pot respira din cauza mirosurilor de la o groapă de gunoi

Protest la Băicoi. Peste 200 de localnici din oraşul Băicoi (judeţul Prahova), au protestat, duminică, faţă de poluarea produsă o groapă de gunoi operată de o firmă privată.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova spun că operatorul privat a amestecat deşeuri care nu erau compatibile şi în urma acest fapt se produc emisii de hidrogen sulfurat.

Printre protestatari s-a numărat şi primarul oraşului Băicoi, Marius Constantin, reprezentant al ALDE. Acesta a declarat că nu poate decât să fie alături de oameni şi să încerce să le rezolve problemele, precizînd că primăria a făcut mai multe demersuri către autorităţile cu rol în protecţia mediului, dar că acestea „se mişcă cam greu”.

“Am făcut diverse memorii la forurile superioare pentru a lua măsuri în privinţa a ceea ce se întămplă acolo. Din păcate, cred că aceste foruri superioare se mişcă un pic cam greu, pentru că în continuare aerul din cartierul Ţintea este poluat. Din păcate, nu suntem for decizional”, a spus edilul, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ