Primarul Gheorghe Falcă vrea să mai cumpere zece tramvaie noi la Arad, cu fonduri europene

tramvaie noi în București tramvaie noi la Craiova tramvaie noi pentru Brăila se suspendă licitația pentru tramvaie tramvaie noi în București Primăria Capitalei cumpără tramvaie

Primarul Gheorghe Falcă va supune votului consilierilor locali, în ședința de pe 21 septembrie, un proiect pentru cumpărarea a 10 tramvaie noi la Arad în următorii doi ani.

“Consilierilor municipali le va fi solicitat votul pentru achiziționarea a 10 tramvaie – patru tramvaie cu dublă articulație, de capacitate mare și șase tramvaie vagon, de capacitate medie, care se vor alătura celor șase tramvaie noi, tip Imperio, fabricate la Astra Vagoane Călători Arad, achiziționate în anii trecuti”, a precizat primarul Gheorghe Falcă.

În urmă cu două luni, municipalitatea din Arad a anunțat că va achiziționa 28 de tramvaie noi și va moderniza 20 de garnituri din parcul existent de tramvaie, operat de Compania de Transport Public Arad. “Într-un proiect mai amplu, noi am început procedura de achiziție a 28 de tramvaie noi pe parcursul a patru ani și, în acest moment, suntem cu documentația la SEAP. Primele 10 tramvaie sperăm să le obținem până în anul 2020, iar până în anul 2022 sperăm să ajungă și celelalte tramvaie, până la 28”, a adăugat primarul municipiului Arad.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 57 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin programul Operațional Regional 2014- 2020, axă prioritara 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ