Primăria Iași nu va emite autorizații de construire pentru cele trei blocuri din cartierul Tătărași

cartierul Tătăraşi

Primăria Iaşi a anunţat sâmbătă că nu va emite autorizaţiile de construire pentru cele trei blocuri din cartierul Tătăraşi, în urma protestelor locuitorilor nemulţumiţi că parcul din zonă va fi distrus.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei ieşene, municipalitatea priveşte cu atenţie luările de poziţie ale locatarilor din zona esplanadei Oancea din cartierul Tătăraşi şi a decis să nu emită autorizaţiile de construire.

“Până în prezent, tocmai pentru că respectă dorinţele locatarilor de bună credinţă din zonă, Primăria Municipiului Iaşi nu a eliberat autorizaţii de construire pentru blocurile propuse pentru zona Esplanadei Oancea şi nici nu intenţionează să facă acest lucru până când autorităţile locale, investitorii şi locatarii vorajunge la un consens raţional cu privire la viitorul acestei zone. Chiar dacă nu este membru al Comisiei de Urbanism şi nu are drept de vot în Consiliul Local, primarul Mihai Chirica va veghea personal, cu toate atribuţiile legale de care dispune, astfel încât zona Esplanadei Oancea să se dezvolte durabil, în condiţiile unui echilibru între drepturile proprietarilor, dorinţele actualilor locatari şi exploatarea armonioasă a zonei“, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Primăriei Iași.

Aproximativ 200 de persoane au protestat pe 12 aprilie în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, oamenii fiind nemulţumiţi că parcul din zonă va fi distrus, iar în loc vor fi construite trei blocuri. Protestatarii au afirmat că Iaşiul este pe locul întâi pe ţară în ceea ce priveşte poluarea şi că deschiderea de şantiere în zona spaţiilor verzi ar agrava şi mai mult situaţia.

Locuitorii din cartierul Tătăraşi au ameninţat că vor continua protestele şi au cerut primăriei ieşene să nu permită construirea blocurilor pe spaţiul verde. Consiliul Local a aprobat în urmă cu câteva săptămâni Planurile Urbanistice Zonale pentru ridicarea a trei blocuri de şase, opt şi zece etaje pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi în zona Oancea din cartierul Tătăraşi.

LĂSAȚI UN MESAJ