Primăria Iași împarte sarmale de Sfânta Parascheva. La ”Masa pelerinilor” se mai dau vin, colaci și mere

sarmale de Sfânta Parascheva

Reprezentanţii Primăriei municipiului Iaşi vor oferi sarmale de Sfânta Parascheva credincioşilor care vin duminică în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina la racla cu moaște.

Evenimentul intitulat “Masa pelerinilor” este organizat în fiecare an de municipalitate celor care vin la Iaşi pe 14 octombrie de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Pentru aceasta reprezentanţii municipalităţii, cei ai societăţilor aflate în subordine, dar şi alte instituţii sau întreprinzători pregătesc în cursul acestei seri peste 60.000 de sarmale de Sfânta Parascheva.

Tot duminică, le vor fi oferite pelerinilor şi câteva sute de kilograme de pâine şi colăcei moldoveneşti, fructe, vin, sucuri şi apă minerală. “Este un fel de respect pentru cei care vin să ne viziteze cu prilejul hramului Cuvioasei Parascheva. Astfel ne continuăm tradiţia de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iaşi în pelerinaj”, a declarat primarul Mihai Chirica.

De pe 11 octombrie, de când a început pelerinajul Sfintei Parascheva, angajaţii municipalităţii s-au alăturat celor care le-au împărţit pelerinilor ceai cald, mai ales pe timpul nopţii, când temperaturile au scăzut la 5 grade Celsius. Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfintei Muceniţe Ecaterina vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate.

Pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva va fi până în cursul zilei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ