Primăria Arad nu a atestat semnăturile pentru Fără penali în funcții publice, nici măcar pe cea a lui Falcă

Fără penali în funcții publice

Primăria Arad nu a atestat cele aproape 21.000 de semnături adunate de USR în campania Fără penali în funcţii publice, inclusiv pe cea dată de primarul Gheorghe Falcă, depăşind termenul de 15 zile prevăzut de lege.

Liderii USR Arad au organizat vineri o conferinţă de presă în faţa Primăriei Arad, în care i-au cerut demisia primarului Gheorghe Falcă (PNL), pe care îl acuză că ”refuză să elibereze cele 21.000 de semnături” adunate în municipiu în cadrul campaniei Fără penali în funcţii publice.

”Este ultima zi de depunere a semnăturilor la Bucureşti, dar semnăturile arădenilor sunt reţinute de Primăria Arad fără nicio explicaţie. De aceea, noi cei de la USR Arad, în numele a 21.000 de arădeni din municipiu care au semnat, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă. Semnăturile strânse de zeci de vouluntari arădeni în cadrul unui efort care a durat şase luni nu mai pot fi folosite! Au venit să semneze inclusiv oameni cu dizabilităţi, în cărucior, iar Falcă, pe lângă că ne-a dărmânat cortul, refuză să ne elibereze semnăturile. Ne pune în pericol proiectul, pentru că se poate să nu mai atingem pragul de 21 de judeţe cu peste 20.000 de semnături”, a declarat deputarul USR Sergiu Vlad.

Potrivit reprezentanţilor USR, semnăturile au fost depuse la Primăria Arad în două tranşe: prima de 15.000 de semnături, pentru care termenul limită de 15 zile pentru atestare a expirat pe 14 septembrie, iar a doua tranşă, de aproape 5.000 de semnături, a avut termen joi. ”Fie că vorbim de ignoranţă, rea-credinţă sau incapacitate organizatorică, Primăria Arad denotă dispreţ faţă de voluntari, oamenii care au semnat, faţă de USR, care a contribuit la acest efort de şase luni. Aşadar, indiferent de cauza care a condus la această bătaie de joc la adresa arădenilor, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă”, a declarat, la rândul său, senatorul USR Adrian Wiener.

Acesta a adăugat că ar fi inutil ca Primăria să elibereze vineri semnăturile, pentru că nu s-ar mai ajunge la Parlament cu ele. ”Ar fi posibil să cerem Parlamentului o prelungire a termenului, dar nu e uzual”, a spus Wiener.

Pe 2 august, Gheorghe Falcă a semnat iniţiativa Fără penali în funcţii publice chiar la locul unde USR Arad avea un cort, iar edilul-şef a dispus demolarea acestuia. Edilul spunea atunci că susţine campania şi că a fost necesară demolarea cortului pentru că nu avea autorizaţie de construire, menţionând că fusese aprobat pentru USR un stand, pe o suprafaţă de maximum doi metri pătraţi, constând în  măsuţă, scaun şi umbrelă fără însemne publicitare.

LĂSAȚI UN MESAJ