Primăria Arad încearcă de doi ani și jumătate să încheie un contract pentru salubrizare stradală

sondaj Eurostat

Primăria Arad nu reuşeşte de doi ani şi jumătate să încheie un contract pentru salubrizare stradală, pentru că după fiecare licitaţie câştigătorul este contestat de firmele concurente.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Arad s-a reunit miercuri pentru a aproba împuternicirea primarului, a direcţiilor sale de specialitate şi a Consiliului Local pentru promovarea documentaţiilor şi atribuirea unui contract în mod direct pentru curăţenia stradală, în regim de urgenţă, pentru o perioadă tranzitorie, ”ca urmare a stării potenţial generatoare de situaţie de urgenţă înregistrată la nivelul municipiului”.

Întâlnirea a avut loc după ce, pe 1 Mai, a expirat contractul de salubrizare stradală, care fusese atribuit, de asemeena, în mod direct. ”Precizăm faptul că procedura de licitaţie publică deschisă pentru încredinţarea serviciului public de salubrizare stradală a debutat în urmă cu doi ani şi jumătate. În tot acest timp, ori de câte ori s-a ajuns în situaţia de a se atribui un contract, ceilalţi competitori au depus contestaţii, astfel că nu s-a putut încheia un contract cu operatorul declarat câştigător.  Ultima procedură de licitaţie a fost demarată în luna august a anului trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

”Măsura propusă a fost închierea unui contract pentru o perioadă determintată de 90 de zile, dar nu mai mult de data încheierii contractului prin procedură competitivă, licitaţie publică pentru acord cadru”, a mai declarat Cotrău. La câteva ore după ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în unanimitate atribuirea curăţeniei stradale fără licitaţie, Consiliul Local s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a adoptat un proiect de hotărâre cu privire la efectuarea demersurilor pentru a se putea asigura continuitatea serviciului.

Pe de altă parte, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis să transmită un avertisment operatorului care ridică deşeurile menajere în oraş, cerând firmei să ia măsuri ”pentru evitarea focarelor de infecţie generate de deşeurile existente pe străzile din cartierele municipiului Arad, în pubele şi containere”.

LĂSAȚI UN MESAJ