Prima moarte din cauza gripei înregistrată în România

Gripa a ucis 127 de persoane Numărul victimelor gripei Numărul victimelor care au murit de gripă 61 de persoane au murit de gripă 34 de persoane au murit din cauza gripei 28 de persoane au murit de gripă au murit din cauza gripei Șapte persoane au decedat din cauza gripei

România a înregistrat primul deces din cauza gripei, după ce o persoană de 53 de ani care nu era vaccinată a murit.

Persoana care a murit este un bărbat în vârstă de 53 de ani din judeţul Galaţi, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal.

Bărbatul din Galaţi decedat din cauza virusului gripal de tip A, subtip H3, era internat la Institutul Oncologic din Iaşi, suferind de leucemie în fază terminală, au anunţat, sâmbătă, autorităţile sanitare gălăţene.

De la începutul sezonului rece până pe 30 decembrie 2018 au confirmate 67 cazuri de gripă, potrivit Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Din cele 67 cazuri de gripă, 11 sunt de gripă cu virus AH1, 19 de gripă cu virus AH3, 36 de gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B.

Până la data de 30 decembrie 2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ