Premieră naţională la Arad. Consilierii locali au votat parteneriatul cu Waze Connected Citizens

Waze

Consiliul Local Arad a aprobat marţi, în premieră naţională, o hotărâre prin care oraşul devine partener al platformei online Waze Connected Citizens.

Consilierii locali arădeni au aprobat propunerea unuia dintre aleşi de a înscrie municipalitatea în Programul Waze Connected Citizens, care le oferă şoferilor, prin intermediul aplicaţiei pentru telefoane Waze, informaţii în timp real privind traficul.

Iniţiativa i-a aparţinut consilierului local Bogdan Boca, care a declarat pentru News.ro că “programul va creşte confortul cetăţenilor în materie de trafic rutier în zona urbană, printr-un schimb de informaţii cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră”.

În hotărârea adoptată de consilieri se arată că ”prin simpla menţinere a aplicaţiei deschisă pe telefon, se adună date de trafic (viteză/timpii necesari pentru a efectua virajele) şi le utilizează pentru a detecta ambuteiaje în trafic, cât şi pentru a le include într-o arhivă astfel încât Waze va şti întotdeauna, în funcţie de oră şi de ziua săptămânii, care sunt segmentele şi virajele cele mai rapide”, oferind astfel recomandări utilizatorilor.

“Poliţia Locală va vea un cont în interfaţa aplicaţiei şi va posta informaţii cu privire la lucrările de infrastructură care afectează traficul, iar străzile închise din diferite motive, inclusiv manifestări publice, vor fi notificate. În schimb, vom primi de la utilizatorii aplicaţiei informaţii cu privire la zonele în care sunt semnalate ambuteiaje, iar Poliţia Locală va interveni pentru fluidizarea circulaţiei. Şoferii ne vor anunţa despre gropile pe care le descoperă în asfalt, iar celelalte informaţii colectate vor folosi realizării unui studiu de trafic”, a declarat iniţiatorul parteneriatului, Bogdan Boca.

Potrivit sursei citate, în urma deciziei consilierilor, colaborarea cu Waze va începe în cel mult o săptămână, moment din care se va realiza schimbul de informaţii dintre autorităţile locale şi şoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ