Pestă porcină într-o fermă din Însurăței. Peste 3.000 de porci vor fi sacrificați

Virusul pestei porcine a fost confirmat la Gropeni
sursa : Google

Autoritățile din județul Brăila sunt în alertă după ce virusul peste porcine a fost confirmat la o o fermă din Însurăței. Toți porcii vor fi omorâţi.

Suspiciunea de pestă porcină în ferma din Însurăței a apărut luni. Veterinarii au trimis analize la laboratorul de specialitate, iar miercuri a venit confirmarea. În cadrul comitetului pentru situații de urgență de la Prefectură s-a dispus sacrificarea tuturor porcilor din fermă pentru eradicarea virusului.

„Fiind vorba despre o fermă mare au fost introduse restricții de circulație, pentru mașini, pentru oameni. Acolo sunt aproximativ 3.300 de porci”, a declarat directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Potrivit inspectorilor DSVA, în județul Brăila în prezent mai sunt înregistrate 16 focare active de pestă porcină, respectiv în comunele Bărăganu, Chiscani, Ianca, Măxineni, Siliştea, Şuţeşti şi Vădeni. În total, un număr de 433 de porci vor fi sacrificați.

Pentru a limita răspândirea virusului, pe raza judeţului au fost impuse restricţii de mişcare a animalelor.
Brăila este unul din județele cele mai afectate de virusul pestei porcine. Anul trecut,  141.000 de porci din complexul de la Gropeni,  cea mai mare fermă din România și a doua din Europa, au fost uciși.

LĂSAȚI UN MESAJ