Pesta porcina a ajuns în Grădina Zoologică din Galați. Toți porcii din complex vor fi eutanasiați

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Unul dintre porcii Grădinii Zoologice din Galați a murit, iar specialiștii au stabilit că este vorba despre virusul pestei porcine. Ca măsură preventivă, miercuri, 14 august, toate suinele din complex sunt eutanasiate. În paralel, autoritățile încearcă să afle cum a pătruns virusul în Parcul Zoo, în ciuda măsurilor luate.

În Grădina Zoologică din Galați sunt 28 de porci vietnamezi și un porc mistreț. Autoritățile au decis să-i eutanasieze pe toți, imediat după ce au primit confirmarea prezenței virusului. Operațiunea se desfășoară miercuri, iar alți porci nu vor fi aduși la parcul zoologic din Galați în următoarea perioadă, anunță directorul complexului, Mădălin Șerban.

„Nu știm cum a intrat virusul în complex, noi am luat măsuri, am izolat porcii, am pus covoare cu dezinfectant. Până la urmă unul dintre porcii vietnamezi s-a îmbolnăvit, a murit și am primit confirmarea. Vom lua alte măsuri, vom izola zona în care sunt cuștile porcilor, vom pune alte covoare în complex. Alți porci nu știu când vom aduce, vom sta să treacă  virusul, nu vrem să riscăm, poate anul viitor. Acum, cei de la Direcția Sanitară Veterinară sunt la Zoo pentru a eutanasia toți porcii. Avem 28 de vietnamezi și un singur mistreț”, a anunțat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați.

În județul Galați, un alt focar a fost confirmat în localitatea Traian, 65 de porci urmând să fie eutanasiați. Anul acesta, aproape 2.000 de porci au fost omorâți la Galați din cauza pestei porcine.

LĂSAȚI UN MESAJ