Numărul bolnavilor de cancer din județul Galați, în creștere

locuințe pentru medici După Matteo Politi, a mai apărut un al doilea medic fals, care a obţinut codul de parafă în mod ilegal. salariile medicilor

Judeţul Galaţi se află printre primele în ţară în ceea ce priveşte incidenţa şi prevalenţa cazurilor de cancer, în primele trei luni ale acestui an fiind diagnosticate 344 de noi cazuri de cancer.

Din datele publicate  de Centrul Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică reiese că, în primele trei luni ale acestui an, în judeţul Galaţi au fost depistate 344 de noi cazuri de cancer, faţă de 311, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Incidenţa la suta de mii de locuitori a crescut  de la 246,7 cazuri, înregistrate în primul trimestru al anului trecut , la un număr de  272,9 cazuri ,  depistate în trimestrul I al acestui an. Potrivit specialiștilor,  incidenţa tumorilor maligne nou diagnosticate la nivel de județ a fost de 3,3 cazuri la suta de locuitori, în perioada ianuarie-martie 2019, față de  media naţională care  a fost de 2,5 cazuri la suta de locuitori.  Opt judeţe se află în faţa Galaţiului, cu o incidenţă mai mare a cazurilor noi de cancer, cum ar fi Olt, Dolj, Teleorman şi Sibiu. Numărul bolnavilor de cancer  rămaşi în evidenţele medicilor de familie, în primul trimestru din 2019, în judeţul Galaţi  a fost de 16.691, mai mic  cu 421 faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Raportat  la suta de mii de locuitori,  Galaţiul are  o prevalenţă a cazurilor de tumori maligne de 3.261,7 de bolnavi, fiind depăşit  de Teleorman, Constanţa, Sibiu şi Arad.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*