Un nou cutremur a zguduit Vrancea azi noapte

nou cutremur

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter s-a produs azi de dimineață, la ora locală 3:19, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 75 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Odobeşti (46 km), Oneşti (48 km), Slănic-Moldova (49 km), Tîrgu Ocna (50 km) şi Panciu (50 km).

De la începutul acestei luni, în România au avut loc opt cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6 pe scara Richter.

Pe de altă parte, anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

De asemenea, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării, în 2017, a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter.

Iar mai înainte, în 2016, au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar un altul în decembrie.

Anul trecut, autoritățile chiar au făcut o mare simulare în Capitală pentru eventualitatea unui cutremur asemeni celui din 1977.

LĂSAȚI UN MESAJ

*