Noi focare de pestă porcină în județul Galați. Sute de porci vor fi eutanasiați

Virusul pestei porcine a fost confirmat la Gropeni
sursa : Google

Autorităţile din Galaţi anunţă izbucnirea unor noi focare de pestă porcină, în localităţile Frumuşiţa şi Brăneşti, câteva sute de animale urmând să fie eutanasiate.

Potrivit comunicatului transmis de PrefecturaGalaţi, focarele de pestă porcină africană au apărut în două gospodării din localitatea Frumuşiţa şi într-o gospodărie din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localităţi, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, comunică reprezentanții Prefecturii Galați.

La Frumușița sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brănești 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă vineri dimineață.În această vară, în județul Galați au fost eutanasiați sute de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel național, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) și Giurgiu (108).

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ