Ministrul Mediului, impresionat de investițiile în echipamentele de mediu făcute de Liberty Galați

În contextul discuțiilor controversate privind calitatea aerului în marile orașe ale României, Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut o vizită oficială în combinatul siderurgic de la Galați. Acestuia i-a fost prezentat un echipament de depoluare de ultimă generație. Instalația a costat 7 milioane de euro și are rolul de reține praful rezultat în urma unor activități industriale.

„Am început ziua la combinatul Sidex pentru că, în ultima perioadă, la nivelul Uniunii Europene nu mai există răbdare în ceea ce privește calitatea aerului. (..)Am fost impresionat să văd că marii coloși industriali reușesc să dezvolte tehnologii noi. M-am bucurat să vad că la Galați, în ultimii 10 ani, au fost investiți de 190 de milioane de euro, care au făcut în așa fel încât cantitățile de dioxid de carbon să se reducă considerabil de mult. Astăzi am văzut cea mai bună pusă la punct platformă de reciclare a deșeurilor industriale. Înțeleg de la conducerea combinatului că reciclează anual 85.000 de tone, o cantitate impresionantă(…) Mă bucur că politica de dezvoltare a combinatului se bazează puternic pe principiile economiei circulare și pe reducerea consumului de materie primă, fie că vorbim de apă, energie electrică sau combustibil”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Echipament de depoluare de ultimă generație

Potrivit celor de la Liberty Galați, filtrul care se află în perioada de testare reprezintă o premieră pentru unitatea siderurgică gălățeană.

Noul echipament reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

“În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați.   

Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioară și le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți.

Galațiul este pe lista celor 10 orașe poluate, din cauza cărora România ar putea fi sancționată de Uniunea Europeană.

O poluare misterioasă a pus pe jar autoritățile de mediu din Galați

Poluarea din Bucureşti, Brașov și Iași, în analiză la Ministerul Mediului. Ce amendă usturătoare ar putea primi România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.