Ludovic Orban se va prezenta la referendumul pentru familie. Ce spune despre moralitatea lui Liviu Dragnea

Pesediștii îi lucrează pe liberali prin Poștă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, fost candidat la Primăria Capitalei, a declarat la Timişoara că va participa la vot, la referendumul pentru familie, dar că nu a profitat de acest referendum pentru a implica politic partidul.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susținută la Timişoara, că va participa la vot, la referendumul pentru familie şi că îşi va exercita dreptul constituţional duminică la secţia de vot unde este arondat.

”Eu, ca persoană, am spus că particip la vot (…) Voi vota la secţia unde sunt arondat pentru a nu încuraja turismul electoral (…). Referendumul este forma cea mai profundă de democraţie care permite exercitarea directă a suveranităţii de către cetăţeni. Este forma prin care cetăţenii pot decide direct şi nu prin reprezentanţi asupra problemelor suspuse deciziei cetăţenilor. Respect democraţia şi respect dreptul cetăţenilor de a decide pentru probleme importante pentru societatea românească”, a declarat Orban.

Liderul liberalilor a mai subliniat că nu a dorit să implice partidul, politic, spre deosebire de alţii care spun despre ei că sunt familişti. ”Am spus că voi participa la vot, dar, spre deosebire de alţi lideri politici, am refuzat să poziţionez politic partidul şi să îl implic în acest referendum. Problema e una de conştiinţă, care ţine de convingerile intime ale fiecărui om, şi nu cred că vreun partid politic trebuie să încerce să folosească acest referendum în interes politic şi electoral. Îmi pare rău că sunt unii care se bat cu cărămida în piept că sunt ultimii familişti, gen Dragnea, care e ultimul care poate să devină un susţinător corect şi cinstit al acestui referendum, dar şi alţii care sunt susţinători ai boicotului, fiecare încearcă să câştige capital politic electoral în mod ieftin, dintr-o chestiune în care nu ar trebui să se implice politic”, a declarat Orban.

Întrebat dacă nu i se pare că sunt prea mari costurile pentru organizarea referendumului, Orban a declarat că este vorba de o iniţiativă cetăţenească ce trebuie respectată. ”Aici nu e  vorba de costuri. În momentul în care trei milioane de cetăţeni au iniţiat procedura de revizuire a Constituţiei, iar această iniţiativă a fost adoptată de Parlament, conform Constituţiei, pentru finalizarea iniţiativei de revizuire a Constituţiei e necesar referendumul”, a spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ