Liberalul Mihai Seplecan, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

Liberalul Mihai Seplecan a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj de către plenul deliberativului, cu 25 de voturi “pentru”, opt voturi “împotrivă” şi unul nul.

Mihai SeplecanMihai Seplecan (foto) a fost singurul candidat, informează Mediafax. Alegerea sa a avut loc în baza noii Legi a alegerilor locale, intrată în vigoare la sfârşitul lunii mai, care permite alegerea preşedintelui CJ de către consilieri, nu prin vot direct, cum era până acum.

Noul preşedinte al CJ Cluj va fi secondat de vicepreşedinţii Vakar Istvan (UDMR) şi Horaţiu Cătărig (PNL).

Până în prezent, Consiliul Judeţean Cluj a fost condus de Vakar Istvan (UDMR), ca vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, de Mihai Seplecan ca vicepreşedinte şi de Horaţiu Cătărig, consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte.

Schimbările conducerii CJ Cluj au început anul trecut, după arestarea fostului preşedinte al instituției Horea Uioreanu (PNL), pentru fapte de corupţie. Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 pentru fapte de corupţie, iar în luna iunie 2014 a fost trimis în judecată. În prezent, este cercetat sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ