Ignat în luna august.Toți porcii dintr-un sat din județul Galați, omorâți din cauza pestei porcine

focar de pestă porcină africană

Pesta porcină face prăpăd în județul Galați. Un nou focar a apărut în comuna Negrilești, iar autoritățile au decis să omoare toți porcii din sat. Este a treia localitate, de la începutul anului, unde s-a luat decizia ca toți porcii din sat să fie uciși.

 În cursul dimineții,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat Planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariției focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din comuna Negrilești.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate. În Baza Națională de Date, la Negrilești sunt înregistrate 143 de curți cu un efectiv de 464 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineață”, informează Prefectura Galați

Pe a limita răspândirea virusului, autoritățile au interzis ieșirea din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA.

De la începutul anului, peste 1.000 de porci din județul Galați au fost omorâți din cauza pestei porcine. Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social și economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ