Ieșenii, nemulțumiți că într-un parc vor fi construite blocuri. Primăria Iași, acuzată de interese imobiliare

România are nevoie de cel puțin 1 miliond e locuințe pentru a acoperi adevăratul necesar, dar diferențele de prețuri dintre cerere și ofertă sunt prea mari Primăria Iași blocuri racordate ilegal

Aproximativ 200 de persoane au protestat joi după-amiază în cartierul Tătăraşi din Iaşi, nemulţumiţi că parcul din zonă va fi distrus, iar în loc Primăria Iași vrea să se construiască trei blocuri cu şase, opt şi zece etaje, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Oamenii spun că vor continua protestele şi reclamă interese imobiliare din partea municipalităţii. Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, la acţiune participând ieşeni de toate vârstele.

Locatarii din zonă acuză Primăria Iaşi că a dat undă verde construcţiei a trei blocuri, în zona unde există un parc cu zeci de copaci, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii. Printre protestatari şi-au făcut apariţia şi deputaţii Marius Bodea (PNL) şi Cosette Chichirău (USR), care au declarat că susţin demersul locatarilor din zonă.

Protestul a durat o oră şi jumătate, în zonă fiind mobilizaţi şI câţiva jandarmi şi poliţişti locali. Locuitorii din cartierul Tătăraşi spun că vor continua protestele şi cer Primăriei ieşene să nu permită construcţia blocurilor pe spaţiul verde.

Consiliul Local a aprobat recent Planurile Urbanistice Zonale pentru ridicarea a trei blocuri de şase, opt şi zece etaje pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi în zona Oancea din cartierul ieşean Tătăraşi.

Municipalitatea urmează să emită autorizaţiile de construire pentru cele trei imobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

*