GALERIE FOTO Dorel de la Corabia lovește din nou. Copaci ciopliți la Slatina de o firmă din subordinea Primăriei

copaci ciopliți la Slatina

Fostul ministru al Culturii Gigel Știrbu a semnalat pe Facebook cazul unor copaci ciopliți la Slatina de doi angajați ai SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, în încercarea de a le monta grătare de protecţie cu rol decorativ.

Acești copaci ciopliți la Slatina se află pe bulevardul A.I. Cuza din centrul orașului..

”Administrația PSD din Slatina ne face din nou orașul de râs! După ce anul trecut, la Corabia, au fost mutilați niște tei seculari pentru a face loc unor borduri, edilii slătineni au vrut să ne demonstreze că și ei se pot face de râs. În loc să decupeze din tăblița amplasată la baza pomilor, <Doreii> de la Slatina s-au gândit că ar fi mai ușor să cioplească partea de jos a pomilor”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook despre cazul acestor copaci ciopliți la Slatina.

Conducerea firmei din subordinea Primăriei încearcă să se disculpe. „În data de 8 noiembrie 2018, am fost sesizați că pe bulevardul A.I. Cuza, în timpul operațiunii de montare a grătarelor de protecție cu rol decorativ, doi angajați ai SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL au recurs la cioplirea a doi arbori, fără a cere sau a avea acordul inginerului de specialitate. În fapt, cei doi au încurcat grătarele pe care trebuia să le monteze la pomii respectivi. Menționăm că fiecare grătar este făcut pentru fiecare arbore în parte, ba chiar cu 10 centimetri mai mare decât diametrul acestuia”, arată un comunicat al societății.

În aceeași zi, cei doi arbori afectați de ”neglijența” angajaților au fost evaluați de inginerii de specialitate și ”s-a constatat că nu există pericol de uscare și nu a fost afectată rezistența lor”. ”În urma acestui eveniment neplăcut, cei doi angajați urmează fie sancționați, o comisie de disciplină din cadrul societății va stabili sancțiunile ce vor fi aplicate, conform regulamentului de ordine interioară. SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL regretă incidentul și îi asigură pe slătineni că va continua activitățile de înfrumusețare peisagistică a municipiului nostru”, se arată în comunicatul remis de SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL în legătură cu cazul celor doi copaci ciopliți la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ