O parte din funcţionarii Primăriei Sibiu se mută să facă loc șefilor europeni

funcţionarii Primăriei Sibiu Primăria Sibiu

O parte din funcţionarii Primăriei Sibiu au început să se mute din sediul instituţiei în alte clădiri, încă din această săptămână. Aceștia vor trebui să elibereze spaţiul ce urmează să găzduiască lucrările Summitului UE din 9 mai.

„Direcţia Arhitect Şef s-a mutat în sediul din Piaţa Mica nr. 22 (lângă Casa Artelor). Prin urmare, pentru obţinerea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construcţie sau a certificatelor de nomenclatura stradală, spre exemplu, sibienii vor găsi inspectorii în noua locaţie. Taxa de emitere a acestor documente se poate achita la ghişeul Direcţiei Fiscale deschis aici, în curtea imobilului, la parter”, potrivit oficialilor Primăriei Sibiu.

La acest ghişeu nu se vor încasa impozite, ci doar taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construcţie şi a documentelor ce ţin de Corp Control Comercial

Tot de azi, Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni s-a mutat în sediul din Piaţa Mică, nr. 22. Sibienii vor putea depune sau ridica documente din această nouă locaţie. Birourile Centrului se află la parter, în curtea imobilului.

Angajaţii Direcţiei Arhitect Şef şi Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni vor reveni în clădirea Primăriei Sibiu din Piaţa Mare, după Summitul din 9 mai.

„Mutarea Direcţiei Arhitect Şef şi a Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni este temporară, urmând să se mute înapoi în sediul din Piaţa Mare după data de 9 mai”, potrivit municipalităţii.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Summitul dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024 va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

LĂSAȚI UN MESAJ