Fostul primar general Traian Băsescu ar putea candida la anul la președinția Republicii Moldova

Traian Băsescu
Moș Crăciun nu-l mai prinde pe Băsescu în PMP

Fostul primar general al Bucureștiului Traian Băsescu, preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, ar putea candida la alegerile parlamentare de anul viitor din Moldova.

Anunțul a fost făcut de avocatul său, Andrei Bivol, în dosarul care vizează retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către şeful statului, Igor Dodon, relatează presa de la Chișinău.

După şedinţa de judecată de vineri privind ridicarea cetăţeniei moldoveneşti a lui Traian Băsescu, avocatul acestuia a declarat că „din câte ştie” fostul preşedinte al României intenţionează să candideze în cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova.

„Din câte ştiu eu da, el doreşte să candideze, dar ar trebui să îl întrebaţi pe el. Decizia de a candida la alegerile parlamentare va fi luată după deciziile hotărârilor de fond”, a spus avocatul Andrei Bivol.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat în primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ