Viorica Dăncilă nu a vorbit cu Gabriela Firea despre candidatura la alegerile prezidențiale

Foto: Stirile ProTV

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat duminică în Teleorman că nu a vorbit cu primarul general Gabriela Firea despre candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă.

Primul ministru a spus că este foarte important ca organizaţiile partidului să susţină candidatul la prezidenţiale şi că majoritatea filialelor s-au exprimat pentru un candidat din interiorul partidului.

Viorica Dăncilă a declarat în Teleorman, unde a participat la conferinţa extraordinară de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, că după discuţiile pe care le-a avut în mai multe filiale, marea majoritate îşi doresc un candidat din interiorul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an.

„Este foarte important ca organizaţiile să susţină candidatul, pentru că trebuie să avem judeţe care se implică. E important să aibă susţinerea organizaţiilor pentru că pot să solicit filialelor judeţene un anumit procent pentru PSD. În localităţile în care am participat, marea majoritatea şi-au dorit un candidat din interiorul partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

Va avea loc o discuție cu Firea despre candidatura la alegerile prezidențiale?

Preşedintele PSD a mai spus că dacă se va decide în cadrul partidului că ea este cea mai bună soluţie pentru prezidenţiale nu va face un pas înapoi.

„Dacă în cadrul partidului se va considera că aceasta e soluţia cea mai bună, nu o să fac un pas în spate, dar dacă va exista un alt candidat care să stea bine în sondaje îl voi susţine cu toată forţa mea de premier şi preşedinte de partid”, a mai declarat Dăncilă.

Întrebată dacă a vorbit cu Gabriela Firea despre o posibilă candidatură a acesteia, Viorica Dăncilă a precizat: „Nu am discutat cu Gabriela Firea despre această candidatură pentru că nu mi-a spus de intenţie. Am vorbit cu ea şi i-am urat la mulţi ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*