Explozie puternică într-un bloc din Galați: un copil de un an a murit. Cum s-a implicat Primăria

O puternică explozie s-a produs sâmbătă seară într-un bloc de garsoniere din cartierul Micro 19 din Galați, în urma căreia un copil de un an a murit iar alte patru persoane, printre care și doi copii, au fost duse la spital.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a precizat că explozia a avut drept cauză, cel mai probabil, o acumulare de gaz de la o butelie. Suflul exploziei a afectat 19 apartamente, din care cinci au fost distruse

Persoanele ale căror locuințe au fost afectate de explozia produsă sâmbătă seara au putut înnopta la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei Galați, iar administrația le-a pus la dispoziție și mijloace de transport, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu. “Au fost deja oameni evacuați — etajul IV complet, etajul III pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte — cei care nu au avut unde să doarmă în această seară — sunt duși la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei, acolo vor avea toate condițiile, li s-a pus la dispoziție un mijloc de transport. Etajul patru și etajul trei au fost securizate pentru această seară și pentru celelalte zile; până când se va remedia problema vor fi păzite atât de polițiștii locali, cât și de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezența unui reprezentant al Poliției locale și al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme”, a spus Pucheanu.

Potrivit acestuia, duminică dimineață, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care se va desfășura la locul exploziei, se va stabili cum va sprijini Primăria Galați refacerea locuințelor afectate de explozie, urmând ca Inspectoratul de Stat în Construcții să stabilească dacă blocul mai poate sau nu să fie consolidat.

După explozie, toate apartamentele de la etajul IV au fost distruse, iar cele de la etajele III și o parte din cele de la II au fost și ele avariate. Doar locatarii de la parter și etajul I s-au putut reîntoarce în apartamente pentru a dormi în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ