Edilul suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă spune că situația sa seamănă cu cea a lui Alexei Navalnîi

Dorin Chirtoacă

Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, susține că situaţia sa se aseamănă cu cea a liderului opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, în contextul în care o instanţă din Republica Moldova a decis ca el să rămână pentru încă 30 de zile sub control judiciar.

”Astăzi a fost o acţiune inutilă pentru că este fără sens să venim odată la 30 de zile şi să prelungim nu ştiu ce. Treptat, treptat ne îndreptăm ca în cazul Navalnîi contra Rusia. Cam aşa văd eu lucrurile”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

Declaraţiile primarului suspendat al Chişinăului au fost făcute după ce o instanţă din Republica Moldova a decis prelungirea pentru încă 30 de zile a controlului judiciar impus. Potrivit deciziei, acesta nu poate părăsi municipiul Chişinău.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău. El a fost plasat în arest la domiciliu, iar în prezent se află sub control judiciar. Chirtoacă este învinuit de corupere pasivă, dar şi de acceptarea şi primirea a unor bunuri necuvenite. De asemenea, primarul Capitalei republicii Moldova este acuzat că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ