VIDEO Dosar penal pe numele unui primar PSD care a încercat să-i corupă pe alegătorii din comună cu loturi de casă

Dosar penal pe numele unui primar PSD care a încercat să-i corupă pe alegătorii din comună
sursa: Vrancea 24

Un primar PSD din județul Vrancea s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de corupere a alegătorului, după ce ar fi promis localnicilor loturi de casă dacă merg duminică, 10 noiembrie, la secția de votare. El riscă până la trei ani de închisoare.

Într-o filmare care a devenit virală pe Facebook, primarul comunei vrâncene Slobozia Bradului, Iulian Dumitru (PSD) le promite sătenilor locuri de casă în schimbul voturilor pentru candidatul Viorica Dăncilă. În înregistrarea realizată de primar se aude vocea acestuia în timp ce prezintă un teren pe care se vor construi case. La un moment dat, primarul se adresează unui localnic spunându-i că dacă va aduce 25 de oameni la vor, va primi un lot de casă.

„150 de loturi de casă, cu cale de acces, podețe. (…)Duminică la votare, votați PSD. Noi vom vota cu inima PSD. (…)25 de oameni să iasă la vot, da? Și lotul ăsta de casă va fi al tău pentru că ai familie, da? ”.

După ce au vizionat filmarea, polițiștii din Vrancea s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorului. Conform legii, infracțiunea se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

sursa: Realitatea locala

LĂSAȚI UN MESAJ