CSM București, echipa PMB, învinsă de SCM Râmnicu Vâlcea în finala Cupei României la handbal feminin

CSM Bucureşti

Campioana en-titre la handbal feminin, CSM Bucureşti, a pierdut sâmbătă, la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst Ghermănescu”, Supercupa României, după ce fost învinsă de formaţia SCM Râmnicu Vâlcea, scor 33-31 (12-10, 21-21, 26-26, 29-29).

Duelul a fost o reeditare a finalei Cupei României din 2018, care însă a fost câştigată  de CSM Bucureşti (scor 29-22).

De această dată însă, CSM (echipă deținută de Consiliul General al Municipiului București) a avut probleme serioase în faţa motivatei echipe vâlcene, care a dominat meciul până în minutul 57. Aflat la debutul pe banca SCM, antrenorul Florentin Pera a acuzat unele decizii de arbitraj şi a ţipat la observator, fiind penalizat. Finalul a fost incendiar, cu egalitate după 60 de minute, 21-21, şi s-a intrat în prelungiri, informează News.ro.

Şi Magnus Johansson, tehnicianul de la CSM, a reclamat decizii de arbitraj, primind cartonaş galben în prima repriză a prelungirilor. Tensiunea s-a menţinut şi în cele două reprize de prelungiri, cu goluri spectaculoase şi duelul Neagu – Glibko în prim-plan, plus intervenţii ale portarilor Grubisici şi Dumanska, dar egalitatea a persistat, 26-26, urmând încă două runde de câte cinci minute.

”Aţi fost mai bune tot meciul. Dumnezeu ne va ajuta să câştigăm”, le- a spus Pera jucătoarelor sale înaintea reintrării pe teren. SCM Râmnicu Vâlcea a ţinut cu dinţii de fiecare minge şi a câştigat Supercupa în faţa mult mai titratei campioane CSM Bucureşti.

Pierderea trofeului are şi o altă conotaţie pentru Cristina Neagu, care împlineşte duminică vârsta de 30 de ani. Supercupa a fost înmânată de preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

În stagiunea 2018-2019, CSM Bucureşti va juca şi în grupele Ligii Campionilor, în timp ce echipa SCM Râmnicu Vâlcea în Cupa EHF.

La masculin, tot sâmbătă, Supercupa a revenit campioanei Dinamo Bucureşti, care s-a impus în faţa celor de la HC Dobrogea Sud, cu scorul de 31-26 (16-17).

LĂSAȚI UN MESAJ

*