Craiova: Primăria a semnat autorizaţia pentru construcţia noului stadion

Slavia Praga

Noul stadion care va fi construit în Craiova în locul complexului „Ion Oblemenco“ va avea 30.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede şi panouri fotovoltaice, scrie adevarul.ro.

stadion nou craiovaLia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a precizat că noul stadion va fi gata în 17 luni. Luni s-a semnat autorizaţia pentru construcţia noului complex sportiv. „Urmează că CNI să dea ordin de începere a lucrărilor. Graficul este respectat. Începând din septembrie, în 15 luni stadionul ar trebui să fie gata“, a declarat edilul oraşului.

Noul stadion va  avea  30.000 de locuri, iar lucrările pentru construirea lui ar urma să înceapă în vara acestui an. Termenul de finalizare este sfârşitul lui 2016 sau începutul anului 2017. În proiect este prevăzută şi o arenă pentru atletism de 5.000 de locuri, precum şi o sală de scrimă.

Stadionul „Ion Oblemenco“ a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion ”Tineretului” şi a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci dintre echipele de tineret ale României şi Poloniei.

LĂSAȚI UN MESAJ