Contre Dăncilă-Chirica la Iași. Cum a strâns primarul 250.000 de euro din salariul de bugetar?

Contre Dăncilă-Chirica la Iași Mitingul PSD de la Iași e o idee proastă
Foto: YouTube

Contre Dăncilă-Chirica la Iași. Premierul a spus că edilul ar trebui să explice cum a strâns 250.000 de euro din salariul de bugetar, pentru a cumpăra o casă.

„Am să îi răspund domnului primar când va răspunde foarte onest cetăţenilor de la Iaşi cum a reuşit dânsul ca bugetar să strângă 250 mii euro pentru o casă pe care a lăsat-o copilului. Când dânsul va răspunde cetăţenilor acestui oraş îi voi răspunde şi eu domniei sale”, a declarat Viorica Dăncilă, la Iaşi.

Premierul a afirmat că o variantă pentru construcţia Autostrăzii Unirii vizează declararea acesteia în CSAT ca fiind o prioritate de interes naţional. „Legat de autostrada Unirii am avut o discuţie şi astăzi, avem mai multe variante, una dintre ele să mergem în CSAT şi să devină autostradă de interes naţional astfel încât să putem începe cât mai repede lucrările”, a adăugat Dăncilă.

Contre Dăncilă-Chirica la Iași. Atacul primarului

Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care primarul Mihai Chirica a publicat pe Facebook un mesaj adresat Vioricăi Dăncilă în care face referire la vizita anunţată de premier, la sfârşitul săptămânii, la Iaşi. El o numeşte „premier cu zero realizări” şi speră că Dăncilă va fi prezentă în oraş pentru a-şi „lua adio de la votul ieşenilor”.

Mihai Chirica a publicat miercuri pe contul său de Facebook o scrisoare către premierul României, intitulată „Câteva întrebări <ciudate> pentru doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă”, în contextul în care Dăncilă este aşteptată vineri la Iaşi.

În text, edilul o numeşte pe Viorica Dăncilă un „premier cu zero realizări”, îşi exprimă speranţa că vine în oraş pentru a-şi „lua adio de la votul ieşenilor” şi îi cere socoteală pentru promisiunile făcute de-a lungul timpului. Primarul Iaşului o întreabă public pe Dăncilă unde sunt cele câteva investiţii majore promise capitalei Moldovei.

Edilul îi urează, totuşi, „bun venit la Iaşi”, „pentru ca ieşenii să vă admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări! Viaţa ne-a arătat că toţi cei care au desconsiderat acest oraş mândru şi această provincie frumoasă şi încărcată de spiritualitate au fost aruncaţi la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceţi aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducători, dar eternă osândă din partea poporului!”.

În acelaşi text, Mihai Chirica o întreabă pe Viorica Dăncilă dacă are cunoştinţă despre cultura şi oamenii din Iaşi, făcând referire la trecutul capitalei istorice a României. În finalul scrisorii, Chirica menţionează că este o gazdă bună şi că abia aşteaptă ca Viorica Dăncilă să enumere proiectele finalizate şi „să ne promiteţi alte reuşite măreţe!”, făcând o comparaţie cu fostul preşedinte al PSD: „În luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Ieşenii nu uită şi nu iartă niciodată, doamnă Dăncilă!”.

LĂSAȚI UN MESAJ