Consiliul Județean Tulcea organizează parada pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov

Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle va debuta la Tulcea pe 1 septembrie cu parada pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba şi Toma Simionov şi se va încheia pe 3 septembrie cu un spectacol susţinut de Loredana.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanţat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea.

Convoiul de bărci se va îmbarca la Şantierul Naval şi va vâsli în aval până la debarcaderul RowmaniaFEST, în zona scenei amplasate pe Faleză. La festivitatea de deschidere sunt invitaţi şi toţi operatorii de turism din judeţul Tulcea. La RowmaniaFEST participanţi vor vâsli la Tour International Danubien (TID) cei peste 2.500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră.

Spectatorii vor urmări mai multe competiţii de vâslit (competiţia “Ivan Patzaichin” pentru pescarii profesionişti din Deltă, etapa locală şi etapa naţională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă ROWmania), şi mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapă în Circuitul Naţional de Triatlon), MiniTRI (copii 9 – 13 ani) şi cea de a treia ediţie a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, care va reuni peste 70 de atleţi din România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row vor fi susţinute pe Faleza din Tulcea de Loredana, Viţa de Vie, Krypton, Anton, White Mahala, RoHCP. Sâmbătă şi duminică, pe faleză, în dreptul Căpităniei, va fi deschis Artizan Eco Delta – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, şi al producătorilor şi meşteşugarilor tradiţionali. Vizitatorii sunt invitaţi să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei şi al oraşului, rspunzând la întrebările: “Cum se poate beneficia de pe urma trendului către turism sustenabil şi turism lent? Cum se poate avea acces la infrastructură verde şi investiţii integrate? Punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?”.

World Wildlife Fund – WWF a pregătit activităţi pentru cei mici – pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susţinere a naturii. “Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu şi “Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, vor fi proiectate în Piaţa Civică, sâmbătă şi duminică de la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

*