Cluj-Napoca: S-au semnat acordurile pentru autobuzele electrice

Primăria Cluj-Napoca a semnat miercuri documentele pentru achiziționarea a zece autobuze electrice. Achiziția face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalității, în parteneriat cu Elveția.

autobuz mov Cluj BocEdilii au semant două acorduri, unul de proiect – între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Finanţelor, pe de o parte, respectiv Ambasada Elveţiei, de cealaltă parte – iar altul de implementare, între municipalitatea clujeană şi Ministerul Finanţelor, informează Ziua de Cluj.

Noul parteneriat  presupune cumpărarea a zece autobuze electrice, înlocuirea şi modernizarea reţelei de iluminat public prin tehnologia LED, proiect în care sunt incluse două clădiri ale primăriei şi 22 de străzi, şi reabilitarea termică a unităţilor de învăţământ.

Valoarea totală a proiectelor este de 11 milioane de franci elveţieni, dintre care pentru autobuze se alocă 7,5 milioane de franci. 15% din bani şi sumele neeligibile provin de la Primărie.

“La Cluj au fost atrase un număr mai mare de proiecte din fonduri elveţiene decât în restul ţării; cea mai mare parte a sumei dedicate României de guvernul elveţian vine la Cluj. Prin achiziţia autobuzelor electrice, Clujul va fi la nivelul oraşelor Geneva şi Berna din Elveţia”, a spus ambasadorul Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet.

LĂSAȚI UN MESAJ