Cluj: Începe montarea semafoarelor inteligente la Floreşti

Informatizarea intersecțiilor din București costă până la 36 de milioane de lei

Primăria Florești a anunțat că va instala semafoare inteligente pe DN 1, între Cluj-Napoca şi Floreşti, pentru a fluidiza traficul foarte aglomerat. De mai multe luni, oficialii primăriei şi cei ai DRDP Cluj poartă discuţii pentru amenajarea unor sensuri giratorii şi a unor marcaje.

semafoareVarianta semafoarelor inteligente şi a sensurilor giratorii pe DN 1 ar fi o soluţie pentru a diminua traficul infernal din orele de vârf, scrie Ziua de Cluj.

„Acest aspect, al girațiilor, este amânat la nesfârșit de administratorul drumului. De ce, nu știu. Floreștenii trebuie să înțeleagă că administratorul drumului respectiv, DN1, este CNADNR prin DRDP. Noi, Primăria Florești, nu putem face nimic fără acceptul lor. Mai mult, noi nu putem amenaja absolut nimic pe DN1, sensuri giratorii, marcaje, acesta fiind apanajul CNADNR-DRDP”, declara în luna februarie primarul Floreştiului, Horia Şulea.

Directorul executiv al Primăriei Floreşti, Florin Zanc, a declarat pentru Ziua de Cluj că administraţia comunei va începe în cel mult 3 săptămâni lucrările la partea care-i revine, respectiv instalarea semafoarelor inteligente.

Firma Swarco Trafic România, din Bucureşti, a câștigat licitația cu suma de 978.895 lei pentru lucrări de execuţie și servicii de întreținere a unor semafoare rutiere în trei intersecții și în trei treceri pietonale amplasate pe DN1 și servicii de întreținere, plus revizii și intervenții la instalațiile de semaforizare din 6 intersecții şi treceri pietonale.

Semaforizarea va fi una inteligentă, astfel încât va exista aşa-zisa undă verde. Este vorba de un sistem care cuantifică numărul de mașini sosite în intersecție și schimbă accesul în funcție de trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ