Chinezii încep construcția cartierului de locuințe din Craiova

Shandong Ningjian Construction Group, compania chineză care a câştigat licitaţia pentru construirea unui cartier de peste 1.800 de locuinţe în Craiova, va  începe lucrările în circa o săptămână, a anunțat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Yang Gencai, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, acest proiect este foarte important atât pentru companie, fiind primul proiect de acest fel pe care îl are în România.

“Dorim să realizăm acest proiect în condiţiile cele mai bune pentru a oferi ceva foarte frumos locuitorilor din Craiova. Avem toată convingerea că vom realiza exemplar acest proiect”, a mai spus Yang Gencai.

Prezent la eveniment, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că termenul de finalizare este de doi ani de la eliberarea autorizației de construcție. “Sunt depuse până acum 1.200 de cereri de la locuitorii municipiului Craiova. Se pot înscrie până la 1.812 persoane. Ar mai fi locuri pentru a se depune cereri. Primul venit, primul servit. Doar cei care au una sau două locuinţe vor mai trebui să aştepte un pic, pentru a face loc la cei care se înscriu pentru prima locuinţă”, a spus Olguţa Vasilescu.

Dezvoltatorul imobiliar chinez va trebui să construiască peste 1.800 de apartamente (cu două şi trei camere, precum şi garsoniere), toate prevăzute cu balcoane, în blocuri de patru şi zece etaje, în interval de doi ani, la un preţ maxim de 400 euro/m.p., fără TVA, preţurile apartamentelor fiind astfel între 22.000 şi 40.000 de euro. Apartamentele vor fi dotate cu toate instalaţiile sanitare necesare prevăzute, gresie, faianţă, parchet, fără centrală termică. Cartierul va fi prevăzut cu piscină, grădiniţă, spaţii de joacă, spaţii medicale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ