Ce a descoperit un medic din Galați care a fost martorul unui accident rutier grav

Ce a descoperit un medic din Galati

Un medic din Galați a fost martorul unui accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite grav. El a povestit pe Facebook că a acordat primul ajutor și că a rămas uluit de dotările ambulanțelor care au fost chemate la fața locului. De asemenea, medicul a dezvăluit faptul că a fost nevoit să blocheze cu propria mașina o parte a carosabilului deoarece Poliția nu a sosit la fața locului, iar celelalte autoturisme nu au oprit.

„Zilele trecute pe când mă întorceam de la cabinet, la ieșirea unei localități situată la 42 km de Galați a avut loc un accident rutier produs cu câteva minute înainte și soldat cu două victime, una comatoasă cu multiple traumatisme și cea de a doua cu un traumatism facial ce sângera abundent. Am oprit pentru a acorda primul ajutor (…) iar după o primă evaluare am decis sa acord atenție persoanei comatoase după aplicarea unui tampon compresiv pe plaga sângerândă a celei de-a doua persoane. La câteva minute (reacție promptă nu pot comenta) au apărut doua ambulanțe tip B de la o substație SAJ Galați fiecare cu un ambulanțier și o asistentă. După ce am urcat pacienții în câte o ambulanță am început procedurile terapeutice de stabilizare a pacienților. De aici începe indignarea mea când am constatat că nici una din cele două ambulanțe nu avea materialele și medicamentele necesare, NU APĂ OXIGENATĂ, NU SUBSTANȚE HEMOSTATICE; DOAR FESE, COMPRESE STERILE ȘI SER FIZIOLOGIC. Noroc că starea pacienților nu s-a agravat și cei doi au plecat spre Galați relativ echilibrați, deși se solicitase sprijin de suport din partea unor echipaje specializate cu medic pentru pacientul cu politraumă”, a povestit, pe Facebook, medicul Valentin Boldea.

Boldea a mai spus că în timpul intervenției a fost nevoit să blocheze carosabilul cu propria mașină deoarece în zonă nu se aflau echipaje de Poliție. Medicul gălățean a tras și câteva concluzii.

„1. Ne place să defilăm la parade cu nino-nino de ultimă generație, dar intervențiile în părțile îndepărtate de municipiile mari se face tot cu mașinile vechi.
2. Lipsa personalului specializat, intervenția în acest caz trebuia obligatoriu coordonată de către un medic.
3. Lipsa materialelor și medicamentelor din dotarea mașinilor conform legislației în vigoare.
4. Lipsa suportului din partea poliției care în acest caz a apărut după 30 minute de la Galați, în localitate nemaifiind nici un agent la postul de poliție”, a concluzionat medicul Valentin Boldea.

LĂSAȚI UN MESAJ