Gravă avarie la Apa Nova. Direcția de Sănătate Publică a interzis utilizarea apei pentru băut și spălat

avarie la Apa Nova informare de la SRI pentru Gabriela Firea Apa Nova a fost amendată apa de la robinet nu este potabilă

O gravă avarie la Apa Nova s-a produs sâmbătă după amiază în sistemul de alimentare cu apă, iar Direcţia de Sănătate Publică a interzis utilizarea apei pentru băut, gătit şi spălat.

Această avarie la Apan Nova a avut loc în zona centrală şi de nord a Ploieştiului. Compania Apa Nova anunţă că lucrează pentru remedierea cate mai rapidă a avariei şi că pune la dispoziţie cisterne cu apă potabilă.

“Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 09.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuţie si alimentare cu apa potabilă. Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie si la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală. Ca urmare a amplei avarii, precum si a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite in zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, in sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apa”, precizează Apa Nova.

Avarie la Apa Nova. Interdicție pentru folosirea apei de la robinet

După această avarie la Apa Nova, Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apă potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apa distribuita prin reţeaua de distribuţie, interdicţia vizând consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi. Apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate. Măsura este valabilă până la confirmarea potabilităţii apei.

Apa Nova Ploieşti si Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din reţeaua de distribuţie a zonei afectate in vederea analizării calităţii apei distribuite. “Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor si pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp”, mai anunţă conpania.

LĂSAȚI UN MESAJ

*