Avertizare meteo de vânt puternic şi ninsori. Lista celor cinci judeţe aflate sub avertizare

prognoza meteo deszăpezire

Meteorologii au prelungit avertizările cod galben de ninsori şi vânt puternic emise duminică pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Dolj, unde, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări ce pot depăşi la rafală 100 de kilometri pe oră. Codul galben pentru zona de munte a judeţelor Neamţ, Suceava, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea rămâne valabil până la ora 14:00.

În judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj, avertizarea meteorologică este valabilă până la 13.30, fiind semnalate intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 de kilometri pe oră.

De asemenea, pentru zona montană a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, codul galben a intrat în vigoare la ora 11.00, fiind valabil până la ora 17.00. În acest interval, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 100 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Codul galben pentru zona de munte a judeţelor Neamţ, Suceava, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea rămâne valabil până la ora 14:00, fiind anunţate intensificări ale vântului în zona montană înaltă. Vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

*