Traian Berbeceanu, atac la Carmen Dan, în cazul polițistului omorât

atac la carmen dan Comisarul Traian Berbeceanu a reacţionat dur după crima din Timiș, și a pornit un atac îndreptat către Carmen Dan, căreia i s-a cerut din nou demisia. a împuşcat mortal un poliţist

Comisarul Traian Berbeceanu a reacţionat dur după crima din Timiș, și a pornit un atac îndreptat către Carmen Dan, căreia i s-a cerut din nou demisia. Astfel că, fostul şef al BCCO Alba este încă una din vocile polițiștilor care arată că s-au săturat de conducerea „strâmbă” a ministrului numit de Liviu Dragnea. 

„S-a mai prăpădit un polițist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împușcat de un infractor recidivist, urmărit internațional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonț promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, polițistul ucis și colegii lui nu erau înarmați cu pistoalele de ultimă generație promise, ci cu pistoletele Carpați, vechi, decalibrate și absolut neperformante. Știm, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcție a risipit energii și resurse deosebite pentru amnistie, pentru grațiere, pentru reducerea limitelor prescripției faptelor penale”, a declarat Traian Berbeceanu pe pagina lui de Facebook.

Acesta își continuă „atacul” țintit asupra ministrului de Interne Carmen Dan, spunând că „poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiți la polițiștii înjunghiați în gări și la cei împușcați în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-și desfășoară activitatea în stradă”.

„Știm însă sigur că vă veți grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai folosește nimănui, doamnă ministru…”, a conchis polițistul. 

Declarațiile lui Carmen Dan, care au stârnit acest atac

Aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin IGPR şi, dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri, a declarat, ieri Carmen Dan.

„În acest moment, prioritatea pentru noi e să-l identificăm şi să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care ţin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt şi vor fi verificate prin IGPR şi, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri. Eu nu mă scuz şi nu fug de responsabilitate, dar cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care îi dictează unui poliţist care pleacă în misiune. Toţi cei care au avut de organizat această misiune şi în urma verificărilor rezultă că nu au organizat-o conform procedurii vor avea răspundere şi îşi vor asuma aceste responsabilităţi. Îmi asum absolut tot ceea ce e de asumat. Am spus-o şi o repet. Nu fug de răspundere”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Potrivit ministrului, în 2 ani de zile, aşa cum şi-a asumat, s-au făcut dotări ale forţelor MAI.

„În fiecare an, s-a pus în vedere ca alocarea bugetară pentru achiziţionarea echipamentelor de intervenţie şi a mijloacelor de mobilitate să fie în conformitate cu solicitările pe care le-am avut de la nivelul structurilor din teritoriu şi de aceea spun că toate aceste date le-am solicitat a fi centralizate pentru a vă fi puse la dispoziţie, pentru că s-a tratat cu prioritate această problemă. Problema dotării cu echipamente de intervenţie nu a fost niciodată o problemă trecută la capitolul diverse”, a mai spus Carmen Dan.

Criminalul a fost prins și băgat în operație

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, a intrat în operaţie la Spitalul Municipal Timişoara pentru scoaterea a două gloanţe care l-au rănit la umăr, au declarat surse medicale. El va rămâne în spital postoperator un număr de zile apreciate de medici, sub controlul poliţiştilor, după care va fi audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care îl cercetează în noul dosar deschis marţi pe numele său pentru omor calificat.

Chiar în această dimineață a fost capturat de poliţişti în localitatea Remetea Mare. Se pare că, după ce Lepa a tras în poliţistul aflat în misiune, un alt poliţist a deschis focul asupra lui şi l-a rănit din spate, la umăr.

LĂSAȚI UN MESAJ