Andrei Năstase despre Vlad Plahotniuc: ”Ne vom aduce acasă călăul și-l vom judeca în fața întregii țări”

cumetrie la Chișinău Andrei Năstase despre Vlad Plahotniuc

„Oriunde s-ar ascunde pe acest Pământ criminalii poporului nostru, justiția liberă a Moldovei îi va găsi. Ne vom aduce acasă călăul și-l vom judeca în fața întregii țări, în fața întregii lumi. Rețineți aceste cuvinte, lăsați timpul să-mi măsoare vorbele!”, a declarat ministrul de Interne de la Chișinău, Andrei Năstase despre Vlad Plahotniuc.

Andrei Năstase a fost ales anul trecut primar al Chișinăului, însă scrutinul a fost invalidat în mod bizar.

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Andrei Năstase spune că a fost vineri seara la aeroportul Chișinău și a încercat să facă tot ce era posibil pentru ca Vlad Plahotniuc să nu fugă din țară. „Ministrul de Interne a fost aseară la aeroportul Chișinău și a făcut tot ce era posibil pentru a impiedica fuga criminalului care se face vinovat de uzurparea puterii în stat. Vom afla curând dacă este deja plecat sau nu, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că indiferent unde se află cetățeanul Plahotniuc în acest moment, el știe că eu am promis poporului Moldovei că voi face în așa fel încât să răspundă pentru crimele comise împotriva poporului nostru în fața unei justiții libere. Cei care mă cunosc știu bine că sunt un om pentru care cuvântul dat este sfânt. La fel, toți cei care mă cunosc știu bine că nu aș negocia niciodată plecarea lui Plahotniuc, deoarece nu am negociat și nu voi negocia niciodată cu mafioții și criminalii. Nu permit nici un fel de speculație în aceasta zonă. Este o insultă la adresa Guvernului din care fac parte, a tuturor oamenilor pe care-i reprezentăm”, a declarat el.

Andrei Năstase despre Vlad Plahotniuc și Bogdan Aurescu

Andrei Năstase spune că „Bogdan Aurescu, consilierul pe politică externă al președintelui Klaus Iohannis, a dus la bun sfârșit o misiune diplomatică foarte importantă”.

„Consider că prezența trimisului președintelui României la Chișinău a contribuit decisiv la decizia lui Plahotniuc de a renunța. I s-a explicat foarte simplu că nici un stat al Europei, al lumii civilizate, cu atât mai puțin România, nu are o abordare în care să proiecteze un viitor corect și coerent pentru Moldova cu Plahotniuc la putere. Cu toate acestea, trebuie spus și memorat faptul că deciziile importante cu privire la dezoligarhizarea Moldovei și la garantarea unui parcurs european pentru aceasta au fost luate în interiorul țării, de către forțele politice din țară, nicăieri în altă parte. Faptul că aceste decizii au fost corecte este dovedit de sprijinul internațional pe care poporul nostru l-a primit”, afirmă Năstase.

Întrebat despre semnalele că s-au scos masiv banii din țară, ministrul de Interne spune că, „mai mult decât atât, există informații clare că acest răgaz de 7 zile de care Plahontiuc a avut nevoie, a fost folosit și pentru a șterge urmele care pot incrimina cu gravitate regimul criminal pe care l-a condus”.

De asemenea, el a spus că Plahotniuc are un dosar penal deschis în Rusia și va fi dat în urmărire internațională. „Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor”, a spus Andrei Năstase despre Vlad Plahotniuc.

LĂSAȚI UN MESAJ