Ambulatoriul celui mai mare spital din sud estul țării va fi modernizat

Ambulatoriul celui mai mare spital din sud estul tarii va fi modernizat

Ambulatoriul  Spitalului Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați va fi extins, reabilitat, modernizat și dotat cu aparatură modernă cu bani europeni. Totul în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Galați.

Proiectul care vizează transformarea clădirii cu trei etaje a fost lansat joi. Investiția este de 1,5 milioane de euro, aproximativ o treime din sumă fiind alocată echipamentelor medicale.

„Ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi extins cu 1500 de mp, iar spatiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat. De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa “Sf. Apostol Andrei” va fi extins printr-o construcţie cu regim de înalţime P+3E. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Anul trecut în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Galați au fost realizate peste 110.000 de consultații.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ