Ambulanță blocată în noroi pe un drum din judeţul Vrancea

O ambulanţă care trebuia să ajungă la un caz grav în comuna Jitia, judeţul Vrancea, a rămas blocată într-o mocirlă. Drumul  județean era închis deoarece este grav afectat de inundațiile din ultimele zile. Femeia era în comă după ce înghițise mai multe pastile. A fost nevoie de intervenția unui excavator.

Angajaţii şi utilajele Primăriei Jitia au intervenit și au scos ambulanța din noroi. După o intervenție dificilă, care a durat peste o oră, ambulanța a fost scoasă din noroi, iar pacienta  a fost transportată la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani.

Bilanțul inundațiilor anunțat ieri de MAI

În ultimele 24 de ore, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi autorităţile locale au acţionat în sprijinul comunităţilor din cele 53 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea) în care s-au produs efecte ale fenomenelor meteorologice şi hidrologice.

Potrivit MAI, la această oră, sunt în desfăşurare intervenţii în judeţele Arad, Giurgiu, Timiş şi Vâlcea. În localitatea Ierşnic din judeţul Timiş, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape.

”În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost afectate 36 de case, 36 de beciuri/subsoluri, 98 de curţi, 29 de anexe gospodăreşti şi două imobile ale unor operatori economici. Circulaţia rutieră este afectată pe un drum naţional (DN 7 – Arad) şi pe trei drumuri judeţene (DJ 205D – Vrancea, DJ 609 – Timiş şi DJ 682 – Arad). Totodată, traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN 73D – Argeş) şi un drum judeţean (DJ 203K – Buzău) din cauza alunecărilor de teren, iar pe un drum naţional (DN 7 – Vâlcea) se circulă cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil” (comunicat de presa MAI)

Informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul național, s-a prelungit până luni, 10.06.2019, ora 10.00. Totodată, sunt în vigoare avertizări hidrologice pe anumite sectoare ale fluviului Dunărea și pe majoritatea râurilor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

*