Eugen Tomac cere să nu se mai amâne legea privind alegerea primarilor în două tururi

alegerea primarilor în două tururi Tomac suspectează o posibilă fraudare a votului de către maghiari

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă la Timişoara că PMP solicită să nu se mai amâne votul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, mai ales că există în Parlament o astfel de iniţiativă.

Europarlamentarul spune că la nivel parlamentar a fost creată o comisie care să se ocupe de votul din diaspora, iar această comisie ar trebui să se preocupe şi de problema alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

“Cerem ca alegerea primarilor în două tururi să nu mai fie amânată. Există o iniţiativă. Urmărim să finalizam acest proces. Legea a fost pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. A fost creată o comisie electorală şi credem că această comisie trebuie de urgenţă să amendeze legea alegerilor electorale şi să introducă alegerea primarilor în două tururi. Am discutat cu PNL, USR şi ALDE şi având în vedere că PSD nu mai are majoritate, credem că s-au întrunit toate condiţiile pentru a da un vot în Camera Deputaţilor la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Tomac.

Votul în străinătate și alegerea primarilor în două tururi, probleme spinoase

Liderul PMP a spus că nu există, nici până la ora actuală, o hartă a secţiilor de vot din străinătate, având în vedere că cinci milioane de români muncesc în ţări din Uniunea Europeană.

“Vreau să trag un semnal de alarmă despre cum sunt pregătite prezidenţialele. Este inaceptabil că până la această oră nu există o hartă cu secţiile de vot din străinătate. Cinci milioane de români care se află la muncă în UE vor vota. Este o cifră uraşă şi Guvernul are responsabilitatea de a trata cu responsabilitate aceste alegeri. Este absolut necesar ca Dăncilă să înţeleagă că functiile Guvernului nu sunt ale PSD, ci ale statului român. Este de nepermis ca un număr important de cetăţeni să se trezească în situaţia de a aştepta ore întregi la coadă. Apelul nostru e de maximă responsabilitate şi cerem o hartă a tuturor secţiilor de vot care vor fi înfiinţate suplimentar”, a mai declarat Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ