O secție de votare din Galați are aproape 2000 de persoane înregistrate la o singură adresă

O secție de votare din Galați are aproape 2000 de persoane înregistrate la o singură adresă

O singură persoană din aproape două mii care figurează la aceeași adresă din orașul Galați s-a prezentat la secția de votare la care este arondat. Este vorba despre un bărbat care, conform buletinului, locuiește pe strada Tudor Vladimirescu din Galați. De fapt, la adresa respectivă sunt înregistrate numeroase persoane venite din Republica Moldova care au nevoie de o adresă pentru buletinul românesc, document cu ajutorul căruia pot călători liber prin Uniunea Europeană.

Conform datelor oficiale, pe lista electorală de la Secția de votare numărul 45 din Galați figurează 1960 de persoane, dintre care 1899 de persoane locuiesc la aceeași adresă. La fel ca la alegerile europarlamentare din primăvară, la scrutinul prezidențial s-a prezentat o singură persoană până la jumătatea zilei de duminică.

„Sunt 1960 de persoane înscrise pe lista electorală permanentă. 1899 de persoane se află la aceeași adresă. Până acum, din 1899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singură persoană (…) Nu cred că numărul alegătorilor de azi o să crească, la europarlamentare s-a prezentat tot o singură persoană”, a declarat Mariana Robea, președintele secției de votare.

Chiar dacă știu despre persoanele care figurează doar în acte la adresa de pe strada Tudor Vladmirescu, autoritățile sunt obligate să organizeze o secție de votare. Cazul a ajuns și în atenția instanței după ce polițiștii și procurorii au deschis o anchetă. Autoritățile încearcă să afle dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutații fictive.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.